O knihe

Kontakt

Kniha, ktorá môže pomôcť mnohým

Na ten okamih nemôžete byť nikdy pripravení. Keď sa zrazu všetko zastaví a vy máte pocit, že sa celý váš život rozbíja na milión čriepkov, ktoré už nikdy nedáte dokopy. Keď sa dozviete, že vám skrížila život rakovina. Poznám tento pocit veľmi dôverne, zažila som ho trikrát.

S rakovinou som bola prvýkrát konfrontovaná ako 26-ročná, keď ju diagnostikovali môjmu otcovi. O dva roky neskôr som sama ochorela na rakovinu lymfatických uzlín. A necelé dva roky po liečbe sa mi choroba vrátila. To bolo v roku 2004. Odvtedy prešlo takmer 5 rokov a stalo sa toho skutočne veľa.

Ako predsedníčka občianskeho združenia Lymfoma Slovensko, ktorou som sa stala v roku 2006, som mala možnosť v rámci jedného skvelého projektu stretnúť sa s množstvom príbehov ľudí s podobným osudom. Tieto príbehy o utrpení, statočnosti, viere, láske a šťastí ma doviedli k myšlienke na knihu, ktorá by dokázala pomôcť množstvu ľudí čeliacim onkologickým ochoreniam.

Keď som pred dvoma rokmi oslovila Máriu Andrášiovú, či by sa nepodujala takúto knihu napísať, nezaváhala ani na chvíľku. Okrem odborných vedomostí jej dala aj svoj ľudský rozmer. Ten rozmer,

vďaka ktorému sa ako človek venuje onkologickým pacientom, pretože pomáhať týmto ľuďom, ako sama tvrdí, jej veľa dáva. Spôsob, akým dokáže písať aj o veľmi ťažkých témach, je pre mňa ako bývalého onkologického pacienta skutočným balzamom na dušu. A som presvedčená, že bude aj pre vás. Ďakujem všetkým autorom príbehov za to, že v sebe našli silu opäť sa konfrontovať s ťažkými chvíľami preto, lebo verili, že môžu pomôcť ostatným. Bez nich by kniha nikdy nemohla vzniknúť. Každý z týchto príbehov sa oplatí prečítať, verte mi, budú vám skutočnou inšpiráciou.

Ten okamih vás síce vždy prekvapí nepripravených, ale v konečnom dôsledku musíte ísť ďalej. A tá cesta, ktorá vás čaká, nie je jednoduchá. Ale to, že nie je jednoduchá, neznamená, že nemôže priniesť aj veľa dobrého. Nech vám je táto kniha na nej dobrým pomocníkom.

V Bratislave 12. februára 2009

Zuzana Truplová

Krst knihy

„ Keď do života vstúpi rakovina“ ,

z ľava krstná mama
pani Emília Vaššáryová,
Zuzana Truplová 
a Mgr. Mária Andrášiová.

RECENZIE KU KNIHE

Milco
Ja mám tú knihu prakticky od začiatku od mojej prvej chemoterapie už je tomu takmer rok. Knihu som dostal a pravdupovediac ani sám neviem prečo som nemal odvahu si ju prečítať. Som pol roka po ukončení liečby a aj napriek priaznivým ba možno povedať že výborným výsledkom z poslednej kontroly sa mi v podvedomí neustále vracia tá otázky či to už mám za sebou. Knihu som prečítal takmer na jedno posedenie a skutočne je to vysokoprofesionalne napísané a podané ozaj otvorene a s citom odborníka. Úprimná vďaka za túto knižku.

Martin
Dakujem vsetkym, ktori sa zasluzili o tuto stranku a tiez knihu Ked do zivota vstupi rakovina. Knihu vrele odporucam kazdemu, kto bojuje s onkologickym ochorenim. Najde v nej vela motivacie nevzdat sa. Este raz dakujem.

Peter B.
Knihu Ked do zivota vstupi rakovina odporucam naozaj kazdemu onkologickemu spolupacientovi. Ked mi pred 2 mesiacmi diagnostikovali rakovinu prostaty, uplne ma to polozilo. Hladal som vsetky mozne informacie na internete, ktore by mi mohli pomoct. Nahodou som narazil na tuto stranku a na knihu. A prave v knihe som nasiel skutocne vela rad a povzbudeni v pribehoch. Myslim si, ze tato kniha este pomoze vela pacientom. Mne pomohla urcite. Dakujem

Veronka
Prave som docitala knihu Ked do zivota vstupi rakovina. Naskor by som chcela zo srdca podakovat, ze takato kniha existuje. Prave prechadzam liecbou rakoviny krcka maternice, v sucasnosti podstupujem chemoterapiu. Knizku mi kupil moj manzel a priznam sa, najskor som sa trochu bala pustit sa do citania, pretoze som sa obavala vsetkych tych emocii, ktore vo vru a ja som sa snazila ich drzat pod kontrolou. Nakoniec som sa odhodlala a pustila som sa do citania. Knizku som precitala za jeden vecer a urcite sa k nej este budem vracat. Je to uzasna knizka, pisana s citom, bez zbytocneho patosu. A niektore pribehy z nej, akoby mi hovorili z duse. Velmi mi pomohlo poznanie, ze to co prezivam nie je nic nezvycajne a ze v tomto mojom trapeni nie som sama. Kniha mi vliava skutocne vela sily a odhodlania nedat sa. Este raz dakujem Veronila S., 43 r.

Katarína
Zatiaľ som si kúpila od Vás dva knižky - jednu pre seba a pre potreby rodiny - som onkologický pacient, momentálne z najhoršieho vonku, stále v štádiu udržiavacej liečby, dva roky po operácii a po chemoterapii /ca. mammae/, momentálne toto ochorenie prežívam so svojou mamičkou, ktorej dagnostikovali také isté ochorenie tento rok vo februári a je po operácii momentálne v štádiu chemoterapeutickej liečby. Vaša knižka ma veľmi oslovila, hoci pôsobím aj ja v oblasti pomáhajúcej profesie, je napísaná výborným štýlom, je tam všetko potrebné - vďaka autorke a všetkým podieľajúcim sa ľudkom - jedna z nich je dokonca moja kolegyňa a v podstate od nej som sa dozvedela o Vašej knižke v predstihu ešte pre jej krstom. Keď som chodila za maminou do NOÚ, videla som plagát o predaji tejto knižky v nemocničnom bufete, tak som urobila na oddelení, kde bola mamina, trocha reklamu tejto výbornej knižke a chcem ju podarovať aj mojej onkologičke, aby ju mohla doporučiť ľuďom, ktorým by mohla by akýmkoľvek spôsobom prospešná.

Objednať knihu  »

Pridať na:
Pridať na Facebook! pošli na vybrali.sme.sk Vytlačiť!